At være pårørende

Når en person bliver psykisk sårbar, vil pårørende naturligvis ofte blive mærket af situationen. Som pårørende bliver man stillet overfor en enorm opgave, og det kan være svært at vide, hvordan man skal håndtere den. De pårørende er en vigtig ressource for den psykisk sårbare, og de har stor betydning for sygdomsforløbet.

Mange  pårørende har konstante bekymringer, og de undervurderer ofte belastningen af deres situation. Det er vigtigt, at de modtager den nødvendige hjælp og vejledning til at håndtere deres situation. Det gavner både dem selv og den psykisk sårbare. Bedre Psykiatri Ungdom tilbyder derfor gratis forløb i pårørendegrupper, hvor formålet er at skabe rum med sparring og erfaringsudveksling blandt andre unge i lignende situationer. Åbenhed, rummelighed, tryghed og humor er nøgleord i grupperne.

 

Sparringsgruppen

Vores sparringsgrupper tager udgangspunkt i en erfaringsudveksling med andre unge i lignende situationer med et samtidig fokus på at give de unge pårørende værktøjer til at håndtere deres situation. Sparringsgrupperne er for den uge pårørende, som blandt andet oplever frustrationer, ensomhed, vrede eller magtesløshed. Formålet er at give den unge pårørende mulighed for at dele og drage nytte af andre unge pårørendes erfaringer. Sparringsgruppen har som målsætning, at den pårørende får et større kendskab til sin egen rolle som pårørende og heraf får lært simple værktøjer, som den unge pårørende kan bruge i sin hverdag. Forløbet styres af uddannede facilitatorer, der baserer forløbene på en kombination af teori og praksis. Den teoretiske del indebærer en række emner, der vælges afhængig af gruppens ønsker og behov.

.

Kropsgruppen

Vores kropsgrupper tager udgangspunkt i kropsterapeutiske  øvelser og efterfølgende opsamling, hvor der er mulighed for at dele og drage nytte af de andres erfaringer. Mange pårørende har sit primære fokus på den psykisk sårbare og glemmer ofte sig selv. Det kan medføre kropslige symptomer såsom muskelspændinger, koncentrationsbesvær og hovedpine. Vores kropsgrupper er målrettet den pårørende, der savner og har brug for pusterum og samtidig får mulighed for at vende opmærksomhed indad. Formålet er at give den pårørende redskaber til at øge overskud og få større indre ro. Forløbene styres af uddannede facilitatorer, der har et teoretisk og praktisk erfaring med kropsterapi.

At være pårørendeNår en person bliver psykisk sårbar, vil pårørende naturligvis ofte blive mærket af situationen. Som pårørende bliver man stillet overfor en enorm opgave, og det kan være svært at vide, hvordan man skal håndtere den. De pårørende er en vigtig ressource for den psykisk sårbare, og de har stor betydning for sygdomsforløbet.Mange  pårørende har konstante bekymringer, og de undervurderer ofte belastningen af deres situation. Det er vigtigt, at de modtager den nødvendige hjælp og vejledning til at håndtere deres situation. Det gavner både dem selv og den psykisk sårbare. Bedre Psykiatri Ungdom tilbyder derfor gratis forløb i pårørendegrupper, hvor formålet er at skabe rum med sparring og erfaringsudveksling blandt andre unge i lignende situationer. Åbenhed, rummelighed, tryghed og humor er nøgleord i grupperne.<span style=”color: #ffffff;” data-mce-style=”color: #ffffff;”> </span>Sparringsgruppen<span style=”font-weight: 400;” data-mce-style=”font-weight: 400;”>Vores sparringsgrupper tager udgangspunkt i en erfaringsudveksling med andre unge i lignende situationer med et samtidig fokus på at give de unge pårørende værktøjer til at håndtere deres situation. Sparringsgrupperne er for den uge pårørende, som blandt andet oplever frustrationer, ensomhed, vrede eller magtesløshed. Formålet er at give den unge pårørende mulighed for at dele og drage nytte af andre unge pårørendes erfaringer. Sparringsgruppen har som målsætning, at den pårørende får et større kendskab til sin egen rolle som pårørende og heraf får lært simple værktøjer, som den unge pårørende kan bruge i sin hverdag. Forløbet styres af uddannede facilitatorer, der baserer forløbene på en kombination af teori og praksis. Den teoretiske del indebærer en række emner, der vælges afhængig af gruppens ønsker og behov. </span><br /><span style=”color: #ffffff;” data-mce-style=”color: #ffffff;”>.</span>Kropsgruppen<span style=”font-weight: 400;” data-mce-style=”font-weight: 400;”>Vores kropsgrupper tager udgangspunkt i kropsterapeutiske  øvelser og efterfølgende opsamling, hvor der er mulighed for at dele og drage nytte af de andres erfaringer. Mange pårørende har sit primære fokus på den psykisk sårbare og glemmer ofte sig selv. Det kan medføre kropslige symptomer såsom muskelspændinger, koncentrationsbesvær og hovedpine. Vores kropsgrupper er målrettet den pårørende, der savner og har brug for pusterum og samtidig får mulighed for at vende opmærksomhed indad. Formålet er at give den pårørende redskaber til at øge overskud og få større indre ro. Forløbene styres af uddannede facilitatorer, der har et teoretisk og praktisk erfaring med kropsterapi.</span>